miercuri, 8 decembrie 2010

:::In fata prapastiei:::

Dupa terminarea liceului, ca si fiecare dintre colegii mei, sper sa-mi gasesc si eu un loc de munca. Primul pas ar fi sa trec la bacalaureat pentru a avea o diploma care sa ma ajute pe viitor. In domeniul pe care il fac eu la scoala, tehnician operator procesare text imagine, invat niste chestii care m-ar putea ajuta sa-mi gasesc un post de lucru mai bun. Dorinta mea este sa-mi gasesc un loc de munca care sa-mi asigure un trai decent si sa nu fiu nevoit sa traiesc de pe o zi pe alta, cum multa lume din tara asta este obligata sa faca. Visul meu este sa devin un analist financiar la o banca renumita din tara sau poate din strainatate. Optiunile probabil ca sunt putine pentru ca nimeni nu mai angajeaza persoane cu asa mare salar din cauza crizei dar sper sa imi gasesc un locsor unde sa pot lucra in domeniul pe care il vreau. M-am interesat la diferite persoane si pe internet care ar fi cele mai bune optiuni. Una dintre cele mai bune oferte este aceea de la BRD-Groupe Société Générale unde ma incadrez in cerintele cerute care sunt:

- Cunostinte si experienta in dezvoltarea modelelor de risc de credit;
- Cunostinte statistice si economice financiar-bancare;
- Bune cunostinte de programare si gestiune baze de date (preferabil SAS, insa, cunoasterea oricarui software de analiza statistica constituie un avantaj: SPSS, S+, R);
- Aptitudini de lucru cu calculatorul: Ms Office (Excel - nivel avansat, Word, MS Access, PowerPoint).
- Bune abilitati de comunicare si relationare;
- Orientare catre solutii si rezultate;
- Bune cunostinte de limba engleza sau limba franceza.



Acest loc de munca are si anumite responsabilitati si realizari. unele dintre ele sunt:

- Se implica in procesul de implementare a proiectului Basel II ;
- Formuleaza cerinte functionale privind adaptarea aplicatiilor informatice necesare implementarii proiectului Basel II;
- Elaboreaza si actualizeaza aplicatiile necesare generarii de informatii din bazele de date : rapoarte, analize cantitative si fisiere pentru monitorizarea riscului de credit ;
- Participa la dezvoltarea si monitorizarea scorecard-urilor: analiza datelor, elaborarea si testarea modelelor, redactarea documentatiilor aferente.


click aici


Sper sa prind si eu in viitor un astfel de loc de munca care sa fie bine platit si sa-mi faca placere sa il practic.

Va urez succes tuturor!

luni, 6 decembrie 2010

~Motto~

Cred ca marea majoritate dintre noi avem unul sau mai multe citate preferate. De regula alegem citate care ne inspira sau motiveaza sau pur si simplu in care se reflecta credite sau valori personale.

La un moment dat in viata am simtit nevoia ca un citat sa reprezinte mai mult decat doar o sursa de inspiratie. Sa devina ca un motto personal care sa ma responsabilizeze fata de ceea ce este deja important pentru mine si sa trec la actiune. Sa nu mai aman gasindu-mi scuze pentru ca nu devin cine imi propuneam si simteam ca e bine sa devin.

Cel mai probabil nu sunt singurul caruia ii este mult mai usor sa constientizeze ceva decat sa si puna in actiune. Asa ca, am decis sa imi dau seama ce este important pentru mine in viata si sa imi aleg un citat pe care sa il transform in motto personal.

Cand spun important, ma refer la constientizarea unui lucru din viata mea care imi influenteaza toate planurile vietii. Asa ca, atunci cand mi-am stabilit primul motto am plecat de la ideea de echilibru intre toate planurile vietii si am avut ca motto personal: "Imagineaza-ti viata ca pe un joc in care jonglezi cu cinci mingiute in aer. Le numesti: familie, prieteni, munca, credinte si sanatate."

Da, un motto e mult mai mult: e un indemn la actiune. E atat dovada recunoasterii (constientizarii) clare a locului meu in viata, dar si stabilirea stachetei pentru a merge mai departe. Daca un citat normal se aplica intr-un plan al vietii, un motto se aplica in orice plan al vietii.


duminică, 28 noiembrie 2010

Fiorentina pleaca din Firenze

-Mutu isi ia adio de la Da Vinci si Michelangelo! Fiorentina pleaca din Firenze.

Fiorentina e in stare de orice pentru un stadion nou!











La Fiorentina nu e liniste inainte de derbyul cu Juventus. Antrenorul Mihailovici declara iubire vesnica pentru echipa sa: “Raman aici inca 20 de ani”, in timp ce miliardarul Diego Della Valle anunta: “Mut echipa din Firenze daca nu primim bani pentru noul stadion”

“Avem nevoie de stadion pentru a avea o echipa puternica. Daca nu vom fi ajutati in Firenze, o sa cautam sprijin in alte regiuni. Ma gandesc chiar sa mut echipa”, a declarat Della Valle intr-un interviu acordat La Stampa.

Primarul din Firenze, Matteo Renzi, spune ca ii va ajuta pe cei de la Fiorentina sa construiasca noul stadion.

Sursa: click aici

joi, 25 noiembrie 2010

~CanoScan Lide 90~

Caracteristici, descrierea produsului - CanoScan LiDE 90:


Tipuri

Pat Plat

Senzor de imagine

CIS

Marimea paginii

A4

Rezolutia optica

2400 x 4800

Adancimea culorii

48 bit

OCR

Da

Alimentator automat de documente

Nu

Suport pentru film

Nu



Conectori


Tip port USB

2.0

Port LPT

Nu



Dimensiuni


Latime

250 mm

Inaltime

40 mm

Adancime

364 mm

Greutate

1600 g


-Pret: CanoScan Lide 90: 283,49 RON

~Stralucire~ (Brigthness)

Stralucirea a fost initial folosita ca sinonim pentru termenul fotometric. Iluminare (luminance) respectiv pentru termenul radiometric, radianta. Dupa ultima definitie vom folosii acest termen doar pentru a desena senzatii si perceptii non-cantitative ale luminii. In spatiul de culori RGB stralucirea poate fi abordata ca medie aritmetica a coordonatelor: rosu, verde si albastru. (Chiar daca unele dintre cele trei componente fac lumina sa para mai stralucitoare decat altele, deficienta corectata de sistemele de afisare)
\ Mu = {R + G + B \ peste 3}

Stralucirea este de asemenea o coordonata a spatiului de culori HSV ( HSB = Hue, Saturation, Brigthness).

miercuri, 24 noiembrie 2010

:::Corectia Gamma:::

Corecţia gama se foloseşte în grafică şi este o chestie care poate fi definită în mai multe feluri. În mod formal, este aplicarea unei funcţii de putere pe luminozitate. În mod intuitiv, este metoda de a creşte sau a scădea luminozitatea aparentă (relativă) a unei imagini.

Funcţia gamma este definită prin următoarea integrală pe care apare frecvent în multe setări şi matematică aplicată pură:

De ce avem nevoie de corectia gama?

Culmea e că avem nevoie de corecţie gama din mai multe motive separate. De fapt, în cea mai mare parte a timpului diversele corecţii se anulează reciproc de la sine. Hai să vedem.

Monitoarele cu tub catodic, atunci şi acum

Bun, acum că ştim ce face corecţia gama, hai să vedem de ce ne trebuie aşa ceva. Deşi astăzi nu mai sunt utilizate în contextul computerelor, gândiţi-vă la un tub catodic, cel care se găseşte în monitoarele CRT. Acesta proiectează electroni dintr-un tun electronic aflat în spatele tubului către suprafaţa frontală interioară a tubului (dinspre ţuguiul din fund către faţa vizibilă a ecranului, prin interiorul tubului catodic). Faţa orientată către observator este acoperită în interior cu o substanţă care emite lumină atunci când e bombardată cu electroni. Ei bine, dacă am corela diferenţa de potenţial aplicată pe catodul din tun cu gradul de luminozitate rezultat am obţine o relaţie neliniară de forma corecţiei gama, unde γ≈2,2 pentru tuburile catodice ale monitoarelor de calculator.


Aşadar, în cazul unui tub catodic, dacă aplicăm tensiune proporţională cu luminozitatea rezultatul va fi o imagine prea întunecată – trebuie să facem cumva să corectăm această neliniaritate specifică tubului catodic. Hai să vedem cum arată funcţia de proporţionalitate dintre tensiune şi luminozitate:

f_{catodic}(x) = x^{2,2} \!

SURSA: Aici

marți, 23 noiembrie 2010

~Elevul Model~


  1. Elevul model este baiatul care ajunge la scoala inaintea tuturor si sta cuminte in banca pana intra profesorul.
  2. Elevul model este elevul care la ore este ochi si urechi la ceea ce spune profesorul si nu misca nimic pana nu este scos la tabla
  3. Elevul model daca nu intelege ramane in timpul pauzei la profesor, lucru care inseamna ca el nu are pauza de relaxare...ci pauza de invatat
  4. Elevul model nu cunoaste calculatorul si jocurile de calculator, nici internetul, nici lucrurile care pot dauna invatarii
  5. El sta toata ziua acasa si invata, face teme si eventual exercitii in plus pentru ca ziua urmatoare sa fie pregatit pentru orice fie test fie ascultat
  6. Elevul model ar trebui sa aiba trecut in dreptul absentelor "0"
-Acestea sunt cateva criterii care cred eu ca definesc un elev model. Un astfel de coleg am si eu, Lazau Raul. El cu toate ca pare "normal", este diferit in timpul pauzelor el nu iese afara, ramane in clasa in timpul orelor nu suporta sa fie galagie pentru a intelege ce se preda. Dupa ore, cand noi, in special baietii, mergem la o bere, o plimbare el decide sa mearga acasa....sa repete. Pentru mine el este elevul model din clasa, dar cu toate daca restul il consideram tocilar...el este prietenul meu si al intregii clase.

Profesorii au o parere destul de ingusta despre cum ar trebui sa arate un elev bun si ce ar trebui sa faca el pentru a castiga acest post de "elev model". Profesorii, cel mai mult apreciaza la un elev model disciplina!

luni, 15 noiembrie 2010

~Ce trebuia sa scriu la [Test]~ !!!

Intrebari:

  1. Acul de trasat laser?
  2. Imprimantele cu jet de cerneala?
  3. Fototipia?

Raspuns:


1) Acul de trasat laser: - este un dispozitiv pentru marcare directa, controlata de calculator, pe un material de film sau folie, cu ajutorul unui fascicul de laser. Imaginea este gravata, fara a putea fi stearsa si poate fi produsa chiar pe o eticheta deja fixata pe un obiect.










2) Imprimantele cu jet de cerneala: - realizeaza o forma de imprimare fara contact. Ele utilizeaza jeturi minuscule de cerneala, care sunt controlate de calculator, prin incarcaturi electrice si prin aceasta formeaza imaginea dorita pe suprafata suportului. Pentru formarea imaginii se folosesc tehnici variate, cum ar fi: jet unic continuu, jet cu cap multiplu, sistem cu jet-impuls si sistem cu cerneala solida, care este transdormata in lichid (jet-bula) in momentul transferului.









3) Fototipia: -este un procedeu de tipar plan direct, la care formele de tipar constau dintr-un strat de gelatina depus pe un suport solid, de obicei cristal. Elementele tiparitoare sunt formate din granulatia stratului de gelatina transformata sub actiunea luminii si putin adancite fata de elementele netiparitoare care sunt intrucatva reliefate. Acest procedeu se foloseste rar, fiind neproductiv, insa reproducerile executate prin fototipie sunt de o inalta calitate artistica.

joi, 11 noiembrie 2010

~Interviu~

Alcapone: Buna ziua!
Bulzan: Buna
Alcapone: Aveti 5 minute la dispozitie?
Alcapone: As vrea sa va pun cateva intrebari
Bulzan: Da sigur...
Alcapone: Cum va numiti?
Bulzan: Bulzan Ciprian
Alcapone: Ce varsta aveti?
Bulzan: 18 ani
Alcapone: Si la ce liceu studiati?
Bulzan: La liceul tehnic Constantin Brancusi din Oradea
Alcapone: Ok! Facem un studiu printre tineri, in special elevi, despre ce crede un elev despre invatamantul romanesc
Alcapone: Tu ce parere ai?...Cum ti se pare?
Bulzan: Pai, parerea mea este ca invatamantul romanesc este intr-o mare scadere.
Bulzan: Se pune foarte putin accent pe invatatura si in ultimii ani scoala a ajuns un loc in care invatatura este pe un loc inferior afacerilor, chiulangiilor, batailor si chiar relatiilor sexuale in scoala.
Alcapone: Si ce crezi tu ca s-ar putea face pentru a elimina aceste lucruri care nu au legatura cu scoala?
Bulzan: In primul rand ar trebui sa fie profesorii mai exigenti si sa existe paza in scoala, lucru care nu prea se practica.
Bulzan: Cred ca aceste lucruri daca s-ar pune in practica scoala ar deveni importanta in viata unui elev, l-ar impulsiona sa invete si sa devina cineva in viata.
Alcapone: Ok.Parerile tale mi-au fost de mare ajutor.Multumesc mult pentru timpul acordat
Bulzan: Multumesc si eu. La revedere!
Alcapone: O zi buna!


Ce este un interviu:

Interviul este specia care informează și elucidează, prin intermediul unui dialog. Rolul reporterului de interviu este să stabilească un dialog viabil, un mod de comunicare între el și cititor. Sondajul de opinie, informația și lămurirea unei situații sunt laturile principale ale interviului. Întrebările trebuie să fie scurte, clare și puse în cunoștință de cauză. Interviul are funcția principală de a exprima o atitudine, o opinie, este un mod direct de prezentare a unor idei. Întrebările depind și de informația pe care o are jurnalistul despre cel intervievat. Tipuri de interviuri: - interviul expres (interogarea câtorva trecători în legătură cu un eveniment unanim cunoscut și actual). - interviul-informație - interviul-explicație (prin care reporterul îl determină pe intervievat să-și justifice o atitudine, să-și explice actele, opiniile, opera, etc).


Cum trebuie să fie întrebările într-un interviu

- să nu se refere la domenii cunoscute ziaristului

- să nu aibă caracter general

- să nu fie puse mai multe întrebări deodată

- să nu fie lungi

- să nu fie de tipul la care să se răspundă prin da sau nu

- să nu sugereze răspunsul

- să nu fie ipotetice, etc.


Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Interviu

miercuri, 6 octombrie 2010

:::Microsoft Excel:::

Microsoft Excel este un program de calcul tabelar. Astăzi este cel mai utilizat software pentru calcul tabelar.






Facilitatile de baza ale sistemului Microsoft Excel:

  • pastrarea datelor sub forma de tabele, deci într-o forma simplu de proiectat si utilizat;
  • prelucrarea datelor;
  • efectuare de calcule folosind formule;
  • operatii de cautari, introduceri, eliminari, ordonari de informatii - (operatii specifice bazelor de date);
  • raportarea rezultatelor în forme sugestive si diverse: diagrame, harti, obiecte grafice.


joi, 30 septembrie 2010

:::Total Comander:::

Total Commander este un shareware ortodox File Manager (OFM) pentru Windows . Some features include a built-in FTP client, file compare, archive file navigation, and a versatile multi-rename tool with regular expression support. Unele caracteristici includ un built-in FTP client, dosar compara, de navigaţie fişier arhivă, şi un multi-redenumi instrument versatil, cu sprijinul expresie regulată.


Total Comm
ander este manager de fisiere pentru Windows 95/98/ME/NT/2000/XP si Windows 3.1.





Lucrul cu fisiere
• Copierea, mutarea, redenumirea si stergerea unui intreg arbore
• Compararea fisierelor dupa continut
• Sincronizarea directoarelor (cu subdirectoare) sau a unui director cu un fisier ZIP
• Cautarea fisierelor identice
• Impartirea/combinarea fisierelor mari
• Codificarea/decodificarea fisierelor in format UUE, XXE si MIME
• Vizualizeaza/cauta fisiere dupa marime, data sau continut
• Restaureaza selectia asa cum a fost inainte de ultima operatiune (NUM /)
• Multi-rename: Permite redenumirea a mai multor fisiere intr-un singur pas

Client FTP
• Clientul FTP incorporat suporta majoritatea serverelor publice FTP si anumite mainframe-uri
• Proxy-uri FTP si WWW pentru conexiuni FTP; de asemenea, SOCKS4+5
• FXP: trimite fisiere direct de pe server aflat la distanta pe un altul
• Adauga fisiere la o lista de descarcare si descarca mai tarziu
• Descarca in fundal

Lucrul cu arhive
• Se lucreaza cu arhive ca si subdirectoare. Se pot copia usor fisiere din si in directoare. Este apelat automat programul corespunzator de arhivare. Sunt suportate pkzip, arj, lha, rar, ace si uc2.
• Copiaza direct fisierele dintr-o arhiva in alta
• Impacheteaza arhive mari in fundal
• Dezarhivator intern pentru formate ZIP, ARJ, LZH, TAR, GZ,CAB, RAR si ACE
• Arhivator incorporat compatibil ZIP, suporta nume de fisiere lungi
• Pot fi adaugate arhivatoare aditionale ca plug-in-uri

miercuri, 15 septembrie 2010

~Un prieten nou cunoscut in vacanta~

In vacanta de vara, ca tot omul mergi intr-o excursie doua, trei sau daca te tine buzunarul mai multe. Eu am facut vara asta niste excursii cu prietenii. Una dintre ele care mi-a placut foarte mult a fost la Bulz in care m-am distrat de minune si mi-am facut si prieteni noi. Eu am mers cu ceva prieteni de ai mei si unul din ei a chemat pe un coleg de serviciu de al lui sa vina cu noi, care cand l-am vazut mi s-a parut foarte de treaba si asa a si fost nu m-am inselat deloc. Ajunsi la Bulz ne-am cazat la ceva pensiune, acolo am stat in camera cu prietenul acela care si-a chemat colegu de serviuciu doar noi trei restu in alte camere. Si asa de bine m-am inteles cu el, mie nu mi-a venit a crede era aproape ca mine la propriu ma refer. Si acuma ne intelegem foarte bine, vorbim, iesim afara in oras si a ajuns sa fie unul din cei mai buni prieteni ai mei. Si asa mi-am facut eu un nou prieten povestit pe scurt.

Caractere folosite: poza, scris colorat, si scris cursiv.

miercuri, 28 iulie 2010

= STOP Fumatului =

Primul Ghid Pas Cu Pas Pentru A Renunta La Fumat...


Te-ai satura sa incerci sa renunti la fumat cu platuri, gume, pulverizante sau pastile...care esueaza de fiecare data?


Acum poti renunta la aces viciu odata pentru totdeauna in doar 20 de minute...garantat 100%!

In Continuare iti prezint scurta poveste a lui Marius cel care "a pus la punct" un plan excelent pentru a renunta la fumat:

Draga prietene,

Ai mai incercat sa te lasi de fumat inainte? Nu ai puterea necesara sa o faci? Ai esuat precum o fac 99 din 100 de oameni?

Te voi ajuta cum sa renunti la fumat fara sa folosesti “puterea vointei” de a te lasa de fumat...o vei face pur si simplu!

"Numele meu este Marius si sunt fondatorul programului "Renunta la Fumat Astazi".


Iti multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj...VEI FI RECUNOSCATOR CA L-AI CITIT!

Permite-mi sa-ti adresez o simpla intrebare :

Renuntarea la fumat e dificila? Raspunsul scurt este NU !

Renuntarea la fumat e dificila doar daca nu stii cum sa faci acest lucru.

Din fericire, eu stiu cum si te voi ajuta si pe tine!

Cum de stiu asta?

Pentru ca sunt expert in Programare Neuro-Lingvistica. Programul "Renunta la Fumat Astazi" este o forma de terapie pe care am folosit-o in a ajuta oameni ca tine sa renunte la fumat.

Am testat intensiv aceast program, pe un numar de peste 5000 de fumatori. Rezultatele au fost extraordinare, cu o rata de succes de 99.7% a fumatorilor care au reusit sa se lase de fumat pentru cel putin o luna, doar urmand pasii din program! Din fericire 97.2% din cei 5000 nu au mai fumat 6 luni de zile, din momentul in care a inceput testul.

Programul "Renunta la Fumat Astazi" este fara indoiala cea mai usoara cale disponibila de a arunca acele bete

aducatoare de cancer din viata noastra pentru totdeauna. Elimina problemele obisnuite asociate cu renuntarea la fumat, precum poftele, temperament agresiv, foame si crestere in greutate.

Deci, daca vrei sa renunti la fumat fara sa folosesti “puterea vointei” sau sa treci prin poftele specifice, programul "Renunta la Fumat Astazi" - este raspunsul la ceea ce cauti.

Programul "Renunta la Fumat Astazi" va functiona pentru tine la fel cum a facut-o pentru multi altii care acum au renuntat la fumat pentru totdeauna.

miercuri, 23 iunie 2010

My Computer









































Prezentare Generala:
1.Placa Video
Caracte
ristici procesor graficAdaptor video Asus EN7200GS
Versiune BIOS 5.72.22.75
Nume de cod GPU G72SE
Dispozitive PCI 10DE-01D3
/ 1043-8250 (Rev A3)
Tranzistori 112 milion
Tehnologia procesului de productie 90 nm
Dimensiune Die 77 mm2Tip bus PCI Express 1.0 x16 @ x16
Capacitatea memoriei
TurboCache: 256
MB
Ceas GPU 450 MHz (original: 450 MHz)
Ceas RAMDAC 400 MHz
Pixel pipeline 2TMU per pipeline 1
Vertex Shaders 2
(v3.0)
Pixel Shaders 2 (v3.0)
Suport DirectX prin
hardware DirectX v9.0c
Rata umplere pixel 900 MPixel/sCaracteristici bus memorieTip bus DDR2
Ceas real 337 MHz (DD
R) (original: 333 MHz)Ceas efectiv 675 MHz
Largimea de banda [ TRIAL VERSION ]

2.Procesor


Soclu775
Frecventa1600 MHz
Front Side Bus800 MHz
Cache level 21024 KB
Tehnologie de fabricatie65nm SOI
65 W
RevizieL2
AlteleEnhanced Intel Speedstep Technology
Intel Thermal Monitor 2

3.Monitor
Monitor LCD LG FLATRON L1918S-SN, diagonala de 19 inch, dimensiune punct 0.264 mm, contrast 700:1, timp de raspuns 5 ms, rezolutie optima 1280 x 1024 pixeli, luminozitate 300 cd/mp, 16.2 milioane de culori, unghi maxim de vizibilitate (orizontala/verticala): 160/160 grade, plug & play (VESA DDC 1 & 2B), TCO 99, posibilitate montare pe perete (compatibil VESA), functie Lightview, tehnologie panou TN+Film, pivot inclinabil fata/spate. Culoare: argintiu cu negru.

miercuri, 2 iunie 2010

TOP 10 cele mai mari salarii Liga 1!


Cele mai mari salarii Liga 1:

1. Peralta - 375.000 euro
2. Yssouf Kone - 350.000 euro
3. Marius Niculae - 280.000 euro
4-5. Pantelis Kapetanos si Wesley Lopes - 250.000 euro
6. Julioano Spadacio - 240.000 euro
7. Laszlo Sepsi - 220.000 euro
8-9.Ianis Zicu si Florin Bratu - 200.000 euro
10. Costin Lazar - 190.000 euro

Cati bani au primit campionii ultimelor 6 sezoane in Liga 1:

Steaua 2004-2005
titlu: 200.000 euro - Cupa UEFA 80.000 euro.
Steaua 2005-2006
titlu: 200.000 de euro - prime de joc 50.000 si 80.000 euro - Cupa UEFA 150.000 euro.
Dinamo 2006-2007
titlu: 150.000 de euro - prime de joc 100.000 - 150.000 de euro - Cupa UEFA 30.000 de euro.
CFR Cluj 2007-2008
titlu 50.000 de euro - CupaRomaniei 25.000 de euro - prime de joc 100.000 - 150.000 euro

Unirea Urziceni 2008-2009
UCL 25.000 de euro - prime pentru campionat 100.000 de euro

CFR Cluj 2009 – 2010: campionat 50.000 euro - Cupa 15.000 de euro - prime de joc 110.000 de euro

miercuri, 31 martie 2010

De Zilele Scolii

In aceste fotografii puteti observa cum elevii ajutati de profesori fac anumite activitati de zilele scolii ca in fiecare an. Zilele scolii in "Liceul Tehnic Constantin Brancusi" incep in data de 1 martie si se termina in 5 martie. O saptamana intreaga liceul nostru face tot felul de activitati. In aceasta poza puteti observa un ritm de dans popular la care participa cativa colegi de la mine din clasa.

O alta activitate care a avut loc in sala de sport aceea de concurs de tenis de masa, unde s-a strans (5 lei pe persoana) si sau adunat. Cel a fost cel mai bun a luat banii.

In aceasta fotografie dupa cum puteti observa este o expozitie de "desene", alaturi de o eleva din liceul nostru cu mult talent la desen.

Si tot felul de alte activitati interesante.

Realizarea unei scheme in Photoshop





luni, 15 martie 2010

Cadouri de 8 Martie

Inel Wolfram


Geanta Jimmy Choo



Un Ceas special pentru Ziua Mamei




Un parfum Bvlgari


Un Buchet de flori



O cutie cu bomboane de ciocolata



Crema hidratanta cu minerale



Cercei otel inox din ziroconii



Pandantiv din argint ghiocel cu ziroconii



O cina romantica


miercuri, 3 martie 2010

The Cleaners

In aceasta poza aveti impresia ca sunt doar niste simpli elevi care fac putin curat, dar va inselati. In poza sunt descrisi niste muncitori care ajuta la pastrarea curata a lumii. Ei au aparut si la TV in cunoscuta emisiune Curat Murdar in care s-au "luptat" cu praful, intemperiile si mizeriile.In poza aceasta "The cleaners" sunt intr-o misiune dificila la scoala.La scoala sunt destule mizerii si praf..asa ca ei trebuie sa intre in actiune cat se poate de bine si rapid.Puteti si dumneavoastra sa ii contactati la adresa de e-mail www.thecleaners@yahoo.com.Sunt profesionisti si va curata casa la perfectiune.Call the cleaners.Keep the world clean.

Aceasta nu este adevarat..nu sunt nici macar curatatori. Sunt doar niste elevi printre care ma aflu si eu care de plictiseala au vrut sa faca un bine calculatoarelor.

luni, 1 martie 2010

1 Martie

Traditia spune ca martisorul se poarta pana in momentul in care infloresc trandafirii sau visinii. Atunci firul rosu se pune pe un trandafir sau pe o ramura a unui visin. In alte regiuni, martisorul se poarta atat cat dureaza zilele Babelor sau pana la Florii, cand se scoate si se agata de crengile unui copac. Se crede ca, daca pomul va rodi, omul va avea noroc. Atunci cand martisorul este aruncat dupa o pasare, purtatorul va fi usor precum pasarea.

miercuri, 17 februarie 2010

Crush the Castle

Crush the Castle este un joc de strategie in care tu pleci la razboi cu o catapulta si trebuie sa darami toate castelele ce iti ies in cale. Daca le darami din prima lovitura primesti medalia de aur, daca din a doua lovitura medalia de argint si din a treia primesti medalia de bronz. Instructiuni la jocul Crush the Castle: vom folosi doar mouse-ul dam click atunci cand vrem sa aruncam si apoi click cand vrem sa dam drumul la proiectil.

Pentru a juca click aici...

luni, 15 februarie 2010

Interviu

Pe scurt, interviul, ca gen jurnalistic, este o discuţie, însă nu o discuţie oarecare, ci una care întruneşte câteva condiţii minime:

- convorbirea are loc între un jurnalist şi o persoană care prezintă interes pentru public

- trebuie să existe un accept de publicare dat jurnalistului de către interlocutor;

- discuţia este înregistrată şi publicată sub forma întrebare – răspuns.

Modalitati de intervievare uzuale:

- Fata in fata: Este cea mai recomandata modalitate. Este într-adevăr şi cea care consumă cele mai multe resurse. Dezavantajul principal este că nu se poate realiza întotdeauna repede.

- Prin telefon: este cea mai rapida metoda. Dezavantajele sunt foarte multe, mergând până la faptul că interlocutorul poate închide subit. Totuşi este o modalitate foarte uzuală şi foarte practică.

- Messenger: este o modalitate destul de nouă, dar practică, de intervievare. Principalul avantaj este că se reduce foarte mult timpul pe care l-am pierde cu transcrierea discuţiei de pe bandă.

-Prin e-mail: este varianta cu cele mai multe dezavantaje, ultima la care ar trebui să recurgeţi. În cazul în care intervievatul nu înţelege întrebările nu puteţi interveni cu întrebări ajutătoare.

---> click

-Am hotarat sa merg sa iau niste interviuri elevilor pentru ziarul Jurnalul Bihorean si l-am luat pe primul pe care l-am vazut. Interviul contine informatii despre cat de importat este scoala pentru elevi.

Birau Razvan: Salut, ai 5 minute libere pentru a-mi acorda un interviu?

Bulzan: Buna..desigur

Bulzan: Spune!

Birau Razvan: Cum te numesti?

Bulzan: Ma numesc Bulzan Ciprian

Birau Razvan: Cati ani ai?

Bulzan: Am 18 ani

Birau Razvan: Ce studii ai?

Bulzan: Pai pana acum sunt doar elev la liceu tehnic Constantin Brancusi clasa a 11-a

Birau Razvan: Ce materii preferi?

Bulzan: Personal imi place engleza si matematica..

Birau Razvan: Ce materii nu-ti plac?

Bulzan: Pai ca si oricarui elev "normal" nu-mi plac majoritatea materiilor..

Bulzan: dar in special fizica..unde nu ma descurc

Birau Razvan: Vrei sa mergi mai departe cu scoala?

Bulzan: Da, vreau sa merg la o facultate..de preferinta de arhitectura

Birau Razvan: aaa...Succes!

Bulzan: Multumesc

Birau Razvan: Cum te caracterizezi?

Bulzan: Pai mie imi place sa cred ca is un tip de treaba..care ajuta pe oricine

oricand

Birau Razvan: E ok multumesc pentru timpul acordat

Bulzan: Cu cea mai mare placere..

Bulzan: La revedere

Birau Razvan: La revedere.